Om oss

Biri hestesportklubb ble stiftet søndag den 25. august 2013, etter stor påtrykk fra lokalbefolkningen som savnet en klubb for hesteinteresserte i bygda. Vi valgte å gi klubben vår navnet hestesportklubb, da vi etterhvert ønsker å få til mer enn bare ridning. Klubben er åpen for alle, uavhengig av alder, kjønn og bakgrunn.

Klubbens målsetting
Biri Hestesportklubb sine tilbud skal være varierte og lærerike, samt naturbaserte med fysisk aktivitet for alle medlemmer. Tilbudet skal også inneholde førstehjelpsundervisning, både for rytter og for hest. Det skal være mye voksenkontakt for barn og ungdom og vi skal ha gode, tydelige ledere.

Aktiviteter
Vi har i hovedsak fokus på baneridning med ekstern instruktør på medlemskveldene våre. Vi gjennomfører også  ”temakvelder”, med aktuelle emner relatert til hest og hestesport. I tillegg arrangerer vi ulike kurs ved behov, bl. a. såkalt ”Grønt kort”-kurs («Førerkort» for hest).

Vi organiserer også et tilbud om rideleir for våre medlemmer hver sommer. .

Vi har et godt samarbeid med Ponnigruppa på Biri Travbane. Det er flere av våre medlemmer som deltar aktivt her og enten kjører eller rir (Monte) travponni.

Gjennom året deltar vi på mange ulike arrangementer der vi ofte har med hestene og får vist oss fram for bygda.

Hester og fasiliteter
Vi samarbeider for tiden med Hågård aktivitets- og omsorgsgård (Stall Hågård) i Biri Øverbygd. Her har vi tilgang til både ridebaner, lokaler og hester i alle størrelser og fasonger. Det er mao ikke et krav om egen hest for å kunne delta på våre aktiviteter.

Hågård aktivitets- og omsorgsgård