Medlemskvelder
Biri hestesportklubb har medlemskvelder hver uke. Tidspunkt varierer noe etter hva som er kveldens tema. For medlemmer over 10 år arrangeres medlemskveldene stort sett på Hågård aktivitets- og omsorgsgård mens medlemskveldene for de under 10 år organiseres av Stall Benrud.

På medlemskveldene settes det opp grupper etter nivå. Inndelingen for de ulike aldersgruppene kan variere fra termin til termin etter hvor mange som deltar på hvert sted.

Gruppeinndelingen blir sendt til alle medlemmer per e-post så snart den er klar. Det er derfor viktig du til enhver tid sørger for at klubben har din gjeldende e-postadresse.

Detaljer om tid og sted for de ulike medlemskveldene finner dere i terminplanen.  I tillegg kan man også følge med på Facebook (https://www.facebook.com/birihestesportklubb/)

Kart og adresser til de ulike oppmøtestedene finner dere under «Om oss» på hovedmenyen.

Linn Sundsrud fra Stall Afsethengen i Ringsaker er vår faste instruktør på Hågård.

For de yngre som rir på Benrud bruker vi dels egne medlemmer som instruktører og dels innleide instruktører.

Grønt Kort:
Dette er ofte omtalt som “Førerkort for hest” og er et krav for start på utvidede klubbstevner og oppover. Norges Rytterforbund ønsker at alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement, og det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på UKstevner UK=Utvidet klubbstevne) og oppover, og for å kunne løse rytterlisens i NRYF.

Vi arrangerte Grønt Kort kurs for første gang helga 21.-22. mars 2015. Tilsammen 20 deltagere fra hele 6 klubber (Stav, Bøverbru, Valdres, Lillehammer, Hallingen og Biri) deltok. Øydis Uthberg fra Stav Kjøre- og Rideklubb var instruktør under kurset.

Nye grønt kurs vil avholdes etter behov. Medlemmene har imidlertid mulighet til å delta på andre klubbers kurs dersom det skulle være behov for det.

Ridetimer
Øydis Uthberg og Suzanna Karlsen kommer innom Biri en gang i blant og holder ridetimer. Da er det mulig og melde seg på med egen hest eller leie hest på Hågård eller Benrud for å bruke i ridetimen. Det kommer nærmere beskjed på e-post, facebook eller hjemmesiden når Øydis og Suz er i området og kan holde ridetimer.

Ellers i året har vi kurs, samlinger, avslutninger og annet koselig sosialt samvær innad i klubben. Dette vil hvert enkelt medlem få beskjed/e-post om!

Ponnitrav
Vi har et godt samarabeid med Ponnigruppa på Biri Travbane og flere av våre medlemmer er nå lisensierte ponnitravkusker. Opplegget her drives av Ponnigruppa men våre medlemmer får tilbud om å leie ponni hos våre samarbeidspartnere på Hågård og Benrud om man ikke har egen hest. Transport av ponni og støtte på treninger besørges av den enkelte familie. Ta gjerne kontakt med styret i klubben for mer informasjon.

Forrytterordninger
Begge våre samarbeidspartnere tilbyr forrytterordninger der man kan ha «sin egen hest» en eller flere dager i uka. Ta kontakt med de respektive gårdene for mer info om dette.

Ridegruppe for voksne (Gubberidning ;-))
Vi har planer om å starte opp en egen ridegruppe for voksne. Det er ikke krav om annet enn at du klarer å håndtere egen hest, Vi hjelper hverandre med både hest og utstyr og drar på rideturer i skog og hei. Dette er en fin mulighet for deg som er voksen og kanskje ikke har noe ønske om å være så aktiv at du deltar på medlemskveldene, men likevel kunne tenke deg å prøve og ri innimellom. Ta kontakt med klubben for mer info på post@birihestesportklubb.no